Banden

Bandenservice

Uw autobanden zijn belangrijker dan u denkt. De banden van uw auto hebben een verantwoordelijke taak. Ze dragen het gewicht van de auto, de inzittenden en uw bagage. Ook spelen ze een cruciale rol bij het weggedrag van uw auto: optrekken, remmen, het opvangen van dwarskrachten in bochten en grip op nat wegdek. De juiste banden zijn daarom erg belangrijk. Wij zorgen voor de juiste basis. Voor elke auto plaatsen wij de meest geschikte autoband. Dit doen wij het hele jaar door.

Bandentips

  • Controleer regelmatig de bandenspanning
  • Meet de profieldiepte
  • Vervang beide banden op dezelfde as, ook wanneer slechts 1 band is afgesleten
  • Check van tijd tot tijd de band op beschadigingen

Zomer- en winterbanden

Vaak wachten mensen net even te lang als ze hun autobanden willen omwisselen. Op het moment dat het bijvoorbeeld gaat ijzelen of sneeuwen, komt u er ineens achter dat u nog op zomerbanden rijdt. Houd daarom de algemene stelregel aan: winterbanden werken beter dan zomerbanden als dat de temperatuur lager wordt is dan 7 graden. Houd dus vooral de buitentemperatuur in de gaten en laat het niet afhangen van sneeuw en gladheid.

Bandenhotel
Sla uw banden op bij ons bedrijf. U heeft geen omkijken naar de set die u niet gebruikt. Uw zomerbanden kunnen tijdens de wintermaanden tegen een schappelijke vergoeding worden opgeslagen bij ons bedrijf en vice versa. Wel zo makkelijk.

 

Banden wisselen, u mag erop wachten

Maak bij ons voor het verwisselen van uw autobanden telefonisch of online een afspraak. Op de bewuste dag van de afspraak brengt u uw auto naar ons en gaan wij voor u aan het werk. Een bandenwissel gaat doorgaans redelijk snel. U kunt bij ons ook wachten totdat het werk verricht is. We checken bij elke bandenwissel ook of de diepte van het profiel en de spanning op de banden nog goed zijn. Zo niet, dan kunnen we direct waarschuwen als de banden oud en versleten zijn aan vervanging toe zijn. Een veilig idee.

y0tjnb040OAvstvpiq3osH9H7i0zwmcy8IwN9Wbm.jpeg