APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Er wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieuprestatie.

Auto Jawes is een RDW erkend autobedrijf. Dit betekent dat wij auto’s van alle leeftijden en merken mogen keuren. Tijdens de keuring van uw auto kunt u rustig wachten met een kop koffie of thee in onze showroom. Al onze klanten ontvangen 2 maanden voor de afloop van de APK een e-mail of kaartje, waarop de afloopdatum vermeld staat. Uiteraard zullen wij uw auto nakijken en eventuele bijkomende kosten om uw auto APK-waardig te maken met u overleggen, voordat wij tot reparatie overgaan. 

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat de APK een momentopname is. Wanneer uw auto goedgekeurd is voor de APK, is dit geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Wij raden daarom aan om regelmatig onderhoud aan uw auto uit te laten voeren.

Wist u dat u uw auto al tot twee maanden voor uw APK-vervaldatum kan laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt? Op deze manier bent u er zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is.

Klik hier om te controleren wanneer uw auto gekeurd dient te worden.

U betaald bij Auto Jawes Ede, altijd € 40 voor de APK van uw Skoda, Subaru of elk ander merk, dit bedrag is inclusief mileumeting, afmeldkosten en BTW.